Formål

Vi har stiftet Aalborg Studenterterapi, fordi vi først og fremmest ønsker, at borgere i Nordjylland skal have mulighed for at få hjælp til at håndtere hverdagens udfordringer gennem terapi. Hjælpen skal være inden for en økonomisk rækkevidde, så den kan tilbydes til så bred en del af befolkningen, som muligt. Vi har stor respekt for, at det kræver mod og handling at turde søge hjælp og arbejde med de personlige udfordringer, som man møder og slås med i sin hverdag. Når mod møder handling, er der grobund for forandring, og der ønsker vi at være parat med hjælpen.

Vores vision er at støtte et ønske om positiv forandring i livet, og vi står klar til at lytte på, hvad end der måtte være på hjertet. Vi tror på, at selv små positive forandringer i en persons liv kan sprede sig som ringe i vandet. At gå i terapi er en langsommelig og krævende proces, men efterfølgende står man stærkere, da det på samme tid er en værdifuld læring om livet. Første skridt til at få det bedre er at spørge om hjælp til at udforske og forstå udfordringerne i tilværelsen. Derfor tilbyder vi terapi. Vi arbejder med udgangspunkt i dig, og hvad du synes er vigtigt at tale om. En af vores værdier er, at det enkelte menneskes oplevelse er værd at forstå, og du kender dit liv bedst.

Den anden del af foreningens formål er, at vi ønsker at skabe en ny mulighed for, at psykologistuderende kan udvikle sine faglige og praktiske kompetencer inden for det terapeutiske håndværk. Alle terapeuter i foreningen arbejder frivilligt, og vi er under uddannelse. For at være terapeut læser man på kandidatniveau, da man her har gennemført kurser på studiet, som dygtiggør og giver praktiske kompetencer. Visionen er, at dette foregår i et trygt læringsmiljø, hvorfor terapien udføres under kyndig og tæt supervision af en specialistuddannet psykolog. Denne vision skal også sikre kvaliteten af den tilbudte terapi.